Laden Evenementen

« Alle evenementen

Van Lichtjesavond naar coronaproof Lichtjesdag

02/11/2020, 09:30 - 18:00

- Gratis

In het Afscheidspark van Tilburg aan de Karel Boddenweg 5 is op maandag 2 november een speciale coronaproof Lichtjesdag.  De organisatie is in handen van Crematorium Tilburg en Centrale Begraafplaats West. Belangstellenden kunnen van 9.30 tot 18.00 uur door het park wandelen en kaarsen branden bij het graf, het columbarium, de strooivelden of het urnengraf van hun dierbaren.
De afgelopen periode zijn door het coronavirus veel mensen overleden, voor veel nabestaanden een afschuwelijke tijd waarin op een heel andere wijze afscheid genomen is. Door de maatregelen verliep ook het sterven dikwijls anders, soms zelfs in alle eenzaamheid door het niet aanwezig zijn van dierbaren. Een aantal families kreeg zelfs te maken met meerdere overlijdens door besmettingen binnen de familie. Wat een eenzaamheid en wat een verdriet.

Iedereen kreeg te maken met veranderende regels en familie, uitvaartbegeleider, begraafplaats en crematorium moesten zich snel aanpassen. Ritueel- en woorddienstbegeleiders brachten nieuwe rituelen bij het afscheid. Allemaal op 1,5 meter afstand en in veel gevallen zonder napraten in de koffiekamer. Bij Crematorium Tilburg boden we de direct nabestaanden gelegenheid om toch een gratis zelf in te schenken kopje koffie of thee te nuttigen en zodoende – al was het maar een half uurtje – met elkaar na te praten en terug te kijken op de heftige gebeurtenissen. We horen dat dit gebaar van enorme betekenis was. In de hele samenleving werd het samenkomen beperkt en juist bij een uitvaart wil je met velen samenkomen, herinneren en verdriet delen.

Het ritueel van de Lichtjesdag en ‘het feest van alle zielen’ op 2 november  kan u dichter bij de herinneringen aan uw overleden partner, kind, familielid of vriend brengen. U staat stil bij degene die u verloren hebt en kijkt vooruit naar wat er nog komen gaat. Uw gevoelens kunt u ervaren in het samen zijn en toch ook alleen. U kunt aanwezig zijn met alles wat er is, de tegenstellingen en overgangen in het leven maken dat deze dag bijzonder zal zijn.

Voorgaande jaren was er een Lichtjesavond, nu organiseren wij een Lichtjesdag. Zodat u de gehele dag een bezoek kunt brengen aan de Centrale Begraafplaats West en het Afscheidspark met haar columbarium, urnenvelden en strooivelden. We willen hiermee voorkomen dat er teveel mensen samen zijn en we de 1,5 meter niet meer kunnen waarborgen.

Er zal dit jaar vanwege de coronaregels geen muziek zijn en geen tent met koffie, thee, warme chocomelk en glühwein. Op diverse punten in het Afscheidspark kunt u een kaars ophalen, zodat we voorkomen dat er grote groepen bij elkaar gaan staan. Ook hier om overal de 1,5 meter afstand te kunnen bewaren.

Voor meer informatie over deze bijzondere Lichtjesdag in een bijzondere tijd kunt u contact op nemen met het Crematorium Tilburg (013-4686204).

De toegang is gratis, u hoeft zich niet aan te melden.
Locatie: Karel Boddenweg 5, Tilburg, ingang via de poort of via de Hoflaan. Er is voldoende parkeergelegenheid.

Kijkt u ook eens op: www.crematoriumtilburg.nl of  www.begravenintilburg.nl

Gegevens

Datum:
02/11/2020
Tijd:
09:30 - 18:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Organisatoren

Crematorium Tilburg
Centrale Begraafplaats West

Locatie

Afscheidspark Tilburg
Karel Boddenweg 5
Tilburg, 5044EL Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0134686204
Site:
www.crematoriumtilburg.nl

Gegevens

Datum:
02/11/2020
Tijd:
09:30 - 18:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Organisatoren

Crematorium Tilburg
Centrale Begraafplaats West

Locatie

Afscheidspark Tilburg
Karel Boddenweg 5
Tilburg, 5044EL Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0134686204
Site:
www.crematoriumtilburg.nl