Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Dialooggesprek ‘Leven met de dood’ (AFGELAST)

08/11/2020, 13:00 - 16:00

- Gratis

Gezien de huidige omstandigheden rondom het coronavirus en de bijbehorende verdere aanscherping van RIVM-maatregelen, hebben wij van Crematorium Tilburg en Monuta Tom van Dijk ons genoodzaakt gezien om de dialooggesprekken te annuleren.  De oproep van de overheid is duidelijk: “Blijf zoveel mogelijk thuis!”. Met het oog op ieders gezondheid en de ernstige situatie in de zorg op dit moment hebben wij daar op deze manier gehoor aangegeven.

De dood is een gevoelig onderwerp, want niets raakt ons zo en maakt zoveel los. Tegelijkertijd vinden we het vaak erg moeilijk om er met anderen over te praten. Om dit gevoelige onderwerp toch bespreekbaar te maken, organiseren Monuta Tom van Dijk en Crematorium Tilburg ook dit jaar weer, op zondagmiddag 8 november, een dialooggesprek met als thema ‘Leven met de dood’.

Wat zijn jouw gedachten over de dood? Geloof je dat er nog ‘iets’ is na de dood of denk je dat het licht dan definitief uit gaat? En in hoeverre beïnvloedt dit jouw leven van alledag? Sta jij weleens stil bij hoe jij je eigen uitvaart zou vormgeven en weet je omgeving ook wat jouw wensen zijn? Het zijn een aantal voorbeelden van vragen die tijdens dit dialooggesprek ter sprake kunnen komen, maar voel je ook vrij om je eigen vraagstuk in te brengen.

Tijdens een dialooggesprek ga je met 6 tot 8 andere deelnemers in gesprek. Of je al eens iemand dierbaars in je omgeving hebt verloren of niet, iedereen, jong en oud, is van harte welkom om deel te nemen aan het dialooggesprek. Het delen van eigen gedachten of ervaringen en het zonder oordeel naar elkaar luisteren staan daarbij voorop.

De dialooggesprekken worden ook dit keer weer geleid door de Tilburgse filosofe en auteur Ineke van Pelt en door Rob van Tilburg, ritueelbegeleider bij afscheid bij Monuta Tom van Dijk. Beiden hanteren hierbij de methodiek van ‘Nederland in Dialoog’.

Gratis plaats(en) reserveren

De dialooggesprekken ‘Leven met de dood’ worden gehouden in het Andante Café van Crematorium Tilburg, Karel Boddenweg 5 in Tilburg. Aanvang: 13:00 uur (ontvangst vanaf 12:30 uur met koffie/thee). Rond 16:00 uur verwachten we de dialooggesprekken af te ronden. Deelname aan een dialooggesprek en koffie/thee zijn gratis. Het aantal plaatsen is echter beperkt. Meld je daarom tijdig aan door een e-mail te sturen aan: info@monutatomvandijk.nl of te bellen met (013) 822 65 27.

Gegevens

Datum:
08/11/2020
Tijd:
13:00 - 16:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
, ,
Site:
https://www.monuta.nl/vestiging/tomvandijk/actueel/dialooggesprek-leven-met-de-dood/

Organisatoren

Monuta Tom van Dijk
Crematorium Tilburg

Gegevens

Datum:
08/11/2020
Tijd:
13:00 - 16:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
, ,
Site:
https://www.monuta.nl/vestiging/tomvandijk/actueel/dialooggesprek-leven-met-de-dood/

Organisatoren

Monuta Tom van Dijk
Crematorium Tilburg