Laden Evenementen

« Alle evenementen

Inspiratie-ontbijt ‘Investeren in verlies en rouw’ door Yvette van der Veerdonk

05/11/2024, 08:00 - 10:00

Bij de begrippen ‘Verlies’ en ‘Rouw’ wordt vaak gedacht aan afscheid nemen van een dierbare naaste, maar er zijn meer vormen van verlies. Zoals afscheid nemen van gezondheid, het beëindigen van een relatie of het verlies van een baan/functie. We hebben hier allemaal direct of indirect mee te maken en nemen dit dus ook mee naar ons werk.
Verlies en rouw gaat vaak gepaard met verzuim. Rouw-gerelateerde klachten leiden volgens cijfers van het CBS tot een gemiddelde verzuimduur van 170 dagen. Veel HR-professionals en leidinggevenden gaan voorbij aan de impact van verlies en rouw. Er is te weinig (basis)kennis en er heerst vaak een taboe op dit onderwerp. Verlies en rouw is geen ziekte, maar je kunt er wel goed ziek van zijn. Zeker als het niet (h)erkend wordt of als er onvoldoende ruimte voor is.

Burn-out en stresscoach Yvette van de Veerdonk (Coach je Kracht) is door haar persoonlijke en jarenlange (HR-)werkervaring specialist op dit gebied. Zij was vorig jaar al te gast in Grand Café Ode en sprak die avond vooral voor én met rouwende werknemers. Dit jaar belicht ze de andere kant, namelijk die van de werkgever en is er gekozen voor een inspiratie-ontbijt voor HR-professionals en leidinggevenden.

Tijdens dit ontbijt maakt ze met informatie, voorbeelden en cijfers uit de praktijk duidelijk dat het meer dan de moeite waard is om te investeren in omgaan met verlies en rouw in je eigen organisatie. En krijg je antwoord op vragen als: Wat zeg je tegen een medewerker in rouw en wat zeg je juist niet?, Wat kun je doen of beter laten?, Hoe lang mag een medewerker die met verlies en rouw te maken heeft thuis blijven en is hij of zij dan ‘ziek’? Wat kun je als HR-professional je medewerker ter (blijvende) ondersteuning bieden? En wat kun je preventief doen?

Uiteraard is er alle ruimte voor het stellen van andere vragen. Heb je nu al een vraag? Mail deze dan uiterlijk 27 oktober naar info@coachjekracht.nl

Praktische informatie

  • Dinsdag 5 november 2024: 8.00 tot ca. 10.00 uur (ontvangst vanaf 7.30 uur)
  • Toegang gratis
  • Wel vooraf aanmelden: mail naar info@crematoriumtilburg.nl of bel naar 013-4686204

Klik hier voor het complete programma 2024 bij Crematorium Tilburg

Gegevens

Datum:
05/11/2024
Tijd:
08:00 - 10:00
Evenement Categorie:

Organisator

Crematorium Tilburg
Telefoon
013-4686204
E-mail
info@crematoriumtilburg.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Atrium Lounge (Crematorium Tilburg)
Karel Boddenweg 5
Tilburg, 5044 EL
+ Google Maps

Gegevens

Datum:
05/11/2024
Tijd:
08:00 - 10:00
Evenement Categorie:

Organisator

Crematorium Tilburg
Telefoon
013-4686204
E-mail
info@crematoriumtilburg.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Atrium Lounge (Crematorium Tilburg)
Karel Boddenweg 5
Tilburg, 5044 EL
+ Google Maps