Festival Doodgewoon – 28 september 2024 – Tilburg

Want dood gaan we allemaal

De dood, we hebben het er liever niet over. Toch is de dood onlosmakelijk verbonden met het leven en moeten we er vroeg of laat allemaal aan geloven. Dus zou het heel gewoon moeten zijn om hier met elkaar over te praten. Bijvoorbeeld over hoe je zou willen sterven. Of je begraven of gecremeerd wil worden. Welke liedje ze op je begrafenis moeten draaien. En of je een plakje cake bij de condoleance wil of liever een stevige borrel.

Durf jij hier bij stil te staan? En erover te praten met je naasten? Dit is niet alleen heel liefdevol maar geeft ook rust. Door bij leven al stil te staan bij je dood blijven dierbaren niet achter met vragen.
Daarom organiseert het Netwerk Sterven en Rouw Midden-Brabant op zaterdag 28 september Festival Doodgewoon.

Bij Factorium in het centrum van Tilburg wordt die dag een afwisselend programma aangeboden met muziek, theater, inspirerende lezingen en workshops voor jong én oud. Manu Keirse zal het festival openen met een bijzondere lezing over rouw. De festivaldag wordt afgesloten met de première van het Tilburgs Requiem in Concertzaal Tilburg.

Stel jouw vragen. Vertel jouw naasten hoe jij het wil. Want met elkaar praten over de dood is doodgewoon!

Dit festival wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Crematorium voor Tilburg e.o. en Netwerk Palliatieve Zorg Midden-Brabant