zaterdag 28 september 2024 – Factorium Tilburg
12.00 – 17.00 uur
toegang gratis


afgesloten met:
Première Tilburgs Requiem

17.00 – 18.30 uur
Schouwburg Concertzaal Tilburg
tickets €4,00

De dood, we hebben het er liever niet over. Toch is de dood onlosmakelijk verbonden met het leven. Dus zou het heel gewoon moeten zijn om hier met elkaar over te praten. Bijvoorbeeld of je begraven of gecremeerd wil worden. Welke liedje ze op jouw begrafenis moeten draaien. En of je een plakje cake bij de condoleance wil of liever een stevige borrel.

Durf jij hierover te praten met je naasten? Door bij leven al stil te staan bij je dood blijven dierbaren niet achter met vragen.

Netwerk Sterven en Rouw Midden-Brabant organiseert op zaterdag 28 september Festival Doodgewoon bij Factorium in het centrum van Tilburg. Met een afwisselend programma van muziek, theater, inspirerende lezingen en workshops wordt jong én oud uitgenodigd om na te denken en te praten over de dood. Manu Keirse houdt een bijzondere lezing over rouw. De dag wordt afgesloten met de première van het Tilburgs Requiem in Concertzaal Tilburg. Als ‘voorprogramma’ is op vrijdagavond 27 september de prachtige film ‘Amour’ bij Cinecitta te zien (gevolgd door een nagesprek).

Interesse?

Meld je dan nu aan voor het definitieve programma. Begin september sturen we je dit dan toe.

Dit festival wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Crematorium voor Tilburg e.o. en Netwerk Palliatieve Zorg Midden-Brabant

Voorlopig programma