R O U W

Het overlijden van een geliefd persoon is ingrijpend en leidt meestal tot grote veranderingen in uw leven. U wordt overspoeld door gevoelens die u waarschijnlijk nog nooit zo heftig ervaren heeft. Deze gevoelens passen bij het rouwen. Ieder mens is uniek en omgaan met rouw is voor iedereen anders. Wanneer u er zelf niet uitkomt of wel een steuntje in de rug kunt gebruiken, zijn er vele vormen van ondersteuning mogelijk.

Naast hulp bij de emotionele gevolgen van een overlijden heeft u als nabestaande misschien ondersteuning nodig bij bijvoorbeeld administratieve en rechtspositionele zaken. Gelukkig kunt u hiervoor een beroep doen op professionals en vrijwilligers, die u hierover kunnen adviseren of werk uit handen nemen.

Bij het Netwerk Sterven & Rouw Midden Brabant zijn organisaties aangesloten die u kunnen bijstaan na een overlijden.

U kunt hierbij denken aan: zorgnetwerken, professionals op het gebied van omgaan met verlies en rouw en hulp bij administratieve afhandeling. Neem gerust contact met een van hen op, zij helpen u graag in de periode na een overlijden.

O R G A N I S A T I E S

Hieronder vindt u een overzicht van professionals en vrijwilligers die u kunnen ondersteunen in de periode na een overlijden.

© Copyright 2024, Netwerk Sterven & Rouw Midden Brabant - webdesign: Webdesign Jeanet Visser & Dian Klanderman