Voorprogramma vrijdag 27 september 2024

Film ‘Amour’ met nagesprek

door Metgezel in Zingeving

Aanvang: vrijdag 27 september 2024, 19.00 uur
Locatie: Cinecitta, Willem II straat 29 in Tilburg

Internationaal bekroonde film

Wil je hier bij zijn? Dan heb je een ticket nodig.

‘Amour’ is een Oostenrijks-Franse dramafilm uit 2012 onder regie van Michael Haneke. De film werd onderscheiden met een Gouden Palm op het Filmfestival van Cannes, de Oscar voor beste buitenlandse film en de prijs voor beste film, beste regie, beste actrice en beste acteur bij de 25e Europese Filmprijzen.

Georges en Anne zijn gecultiveerde, gepensioneerde muziekdocenten in de tachtig. Zij leiden een rustig bestaan in Parijs, waar hun passie voor muziek nog altijd een hoofdrol speelt. Dan krijgt Anne een infarct, waardoor ze aan één kant van haar lichaam verlamd raakt en er een nieuwe fase in haar samenzijn met George aanbreekt. George verzorgt haar met al zijn kracht en liefde, maar hij kan niet voorkomen dat ze verder van hem wegglijdt. Bovendien hij raakt zelf ook steeds meer in een isolement. ‘Amour’ is een indringende film over onvoorwaardelijke liefde en de onvermijdelijke dood.

Trailer film

Na de vertoning van de film maken we de dood bespreekbaar in een dialooggesprek met professionele gesprekspartners. Dit wordt opgeluisterd met poëzie en muziek.

Tickets (€10,00, incl. kopje koffie/thee) zijn t.z.t. beschikbaar via Cinecitta